perjantai 18. huhtikuuta 2014

Blondi-ohje: Valkosuklaahippukeksit

Hei ja hyvää pääsiäistä kaikille! Näin pitkänperjantain kunniaksi ajattelin jakaa teille ihan uskomattoman hyvän valkosuklaahippukeksien ohjeen, jolla tein tänään keksejä. Nämä ovat todella helppo tehdä ja maistuvat aivan mahtavilta! Myös peukalo keskellä kämmentä voivat näitä leipoa, koska räpsin jokaisesta tilanteesta kuvia. Selitän aina kuvan yhteydessä, paljonko mitäkin laitetaan, mutta jos haluat mielummin lukea "perinteisesti" ohjetta, klikkaappas itsesi alkuperäiseen reseptiin!

Laita ensiksi 125 grammaa voita (itse laitoin margariiniä) ja laita se johonkin astiaan pehmettymään joksikin aikaa, itsellä taisi olla jopa yli puoli tuntia. Mitä pienemmiksi paloiksi paloittelet rasvan, sitä nopeammin se pehmittyy.

Rasvan pehmetyttyä jonkun aikaa, laita uuni päälle. Jos käytät "normaalia" uunia, laita lämpötilaksi 180 astetta, mutta jos teidän uuninne on kiertoilmauuni kuten meillä, 170 astetta riittää.

Vaahdota rasva, 3/4 desilitraa ruokosokeria sekä desi fariinisokeria kevyesti mittaan paineltuna.

Vaahdottamisen jälkeen taikinasi näyttää aikalailla tältä.

Lisää muna, vatkaa taikina hyvin.

Lopputulos näyttää tältä.

Ota toinen kulho ja sekoita sinne 2.8 desilitraa jauhoja (vajaa kolme desiä!), puoli teelusikkaa soodaa, puoli teelusikkaa suolaa sekä teelusikka vaniljasokeria. Sekoitettuasi kuivat aineet keskenään hyvin, voit lisätä ne taikinaan.

Älä vatkaa seosta liikaa, sen verran että jauhot sekottuvat. Voit käyttää vaihtoehtoisesti myös kaavinta tai puuhaarukkaa.

Pilko sitten valkosuklaa paloiksi. Alkuperäisessä ohjeessa määräksi annettiin 150 grammaa suklaata, mutta sadan gramman levystä riitti ihan hyvin. Palojen ei tarvitse olla kovin pieniä, itse pilkoin yhden palan neljään osaan.

Pilko sitten noin puoli desiä suolapähkinöitä.

Ja saman verran cashewpähkinöitä. Jos et pidä cashewpähkinöistä, voit laittaa hieman enemmän suolapähkinöitä; luulen että ne ajavat saman asian. Ei kuitenkaan suolaisia pähkinöitä kovin paljon liikaa, koska muuten taikinan makeus katoaa.

Kaada sitten suklaapalat ja pähkinät taikinaan ja sekoita hyvin.

Ota taikinasta halkaisijaltaan noin kaksi senttiä leveitä nokareita ja pyörittele käsiesi välissä palloksi.

Laita pallerot pellille; jätä leviämisvara! Älä painele keksejä, ne levivät oikein hyvin. Keksejä pitäisi tulla n. 26 kappaletta.

Juuri uunista tulleet keksit näyttävät hyvältä!

...ja maistuvat myös, nam! :3

Tarjoile lämpiminä maidon kera ja nauti!

Mitä piditte tällaisesta ohjeesta? Teenkö tällaisia lisääkin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti